Stof tot nadenken

Als Ic verpleegkundige raad ik iedereen aan deze documentaire te kijken en na te gaan denken over moeilijke onderwerpen als deze. vroeg of laat krijgen we allemaal te maken met verlies, ziekte en ziekenhuisopnames. Wees voorbereid, wat houdt het überhaupt in om op een intensive care te liggen, om gereanimeerd te worden etc. en stel jezelf de vraag wil ik dit wel?? Zorg ook dat je van je naasten en familie weet wat hun wensen zijn wanneer dingen als deze gebeuren, wanneer het eenmaal mis gaat kun je het diegene niet meer vragen en kom je misschien voor moeilijke besluiten te staan. Handelen vanuit de WIL van de patient welke goed voorgelicht is over de gevolgen van reanimatie, een IC opname is het beste wat we kunnen doen als naasten en medici.

Hieronder nog een artikel om eens door te lezen. Wanneer je niet geïnformeerd bent over zaken als deze en geen idee hebt wat het allemaal inhoudt en wat de wil is van je naaste/vriend/familielid, is het heel moeilijk te dealen met ziekte en dood (wat het natuurlijk sowieso is). Het is heel begrijpelijk dat je je naaste/vriend/familielid niet wilt verliezen maar is het niet egoistisch om hen te laten lijden omdat wij ze niet kwijt willen? Omdat het voor ons zelf te moeilijk is de dealen met verlies gaan we soms maar door en door ten koste van de patient. Ik zou zo graag meer bewustwording creëren. De medische wereld kan tegenwoordig zoveel maar lang niet altijd in het voordeel van de patient. In plaats van iemand een ‘mooie’ dood te gunnen, thuis met familie, sterven er veel mensen aan machines en lijnen op een IC en geloof me dat is geen fijn plaatje. Als hier nooit eerder over gesproken is met elkaar hoe kun je dan de wensen vervullen van degene die op sterven ligt of die heel ernstig ziek is?

http://www.kevinmd.com/blog/2016/07/family-said-everything.html?utm_content=buffer4b335&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer

Auteur: anursesopinion

Icu nurse

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s