Over

Ik ben Willemijn, een enthousiaste IC verpleegkundige uit Rotterdam en via deze blog geef ik mijn ongezouten mening over vraagstukken die ik tegen kom in de zorg en tijdens mijn werk. Ik hoop door middel van deze blog een zekere zin van bewustwording te creëren in het belang van goede voorlichting door artsen en verpleegkundigen aan patiënt en familie.

Daarnaast hoop ik iedereen die niet in de zorg werkt en er weinig van af weet aan het denken te zetten over moeilijke vraagstukken als reanimatie, beademing en IC opname. Vroeg of laat krijgen we allemaal te maken met lastige keuzes als deze, is het niet voor ons zelf is het wel voor een familielid of naaste. Het zijn geen leuke onderwerpen en we vermijden ze dan ook graag, maar als de dag dan ineens komt dat je lastige keuzes als deze moet maken is het wel heel fijn als dit al eens besproken is met familie, naasten en bijvoorbeeld je huisarts. Denk goed na over je eigen wensen, wat wil je wel en niet? Altijd eeuwig doorgaan met behandelen of bijvoorbeeld een mooi en vredig sterftebed thuis? De keuze ligt bij jezelf!

Ook deel ik in deze blog ervaringen over mijn tijd in Abu-Dhabi zodat collega’s die interesse hebben ook te gaan hier de nodige informatie kunnen vinden.